Dýňový chléb

Dýňový chléb

Říjen 9, 2017

  • Připraveno: 15 minuty
  • Doba vaření: 1 hodina 30 minuty
  • 15 minuty

    1 hodina 30 minuty

    1 hodina 45 minuty

  • Výtěžek: 1 bochník (10x10x20cm)

Přísady:

1,5 hrnek Dýně Hokaido AGRO

1 hrnek madlová mouka

0,5 čajová lžička kuchyňská soda

1 polévková lžíce mletá skořice

1 čajová lžička mletý muškátový oříšek

0,5 čajová lžička mletý hřebíček

2 polévková lžíce med

0,25 čajová lžička prášková stevia

3 kus vejce

0,25 čajová lžička sůl

2 polévková lžíce dýňová nebo slunečnicová semínka

Postup přípravy

Smíchejte mandlovou mouku, sůl, sodu a koření.

Na pečící plech vysypejte balení Dýně Hokaido a při 180C ji po dobu 45-60 minut pečte v troubě - dýně by měla být měkká.

V mixéru umixujte pečené dýňové kostky na puré (celkem cca 1 hrnek - pečením se celkové množství sníží), přidejte vejce, med, stevii a suchou směs a umixujte do jemna.

Směs přemístněte do vymaštěné formy na chléb (nebo na "srnčí hřbet"), posypejte dýňovými či slunečnicovými semínky a pečte pro 180C po dobu 35-45 minut (upečení zkoušejte špejlí).

Před krájením nechejte zchladnout 1 hodinu.

00:00

0 Hodnocení

Všechna pole a hodnocení hvězdičkami jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.