Největší význam má v těhotenství, kdy především snižuje riziko vrozených nervových vývojových vad plodu i riziko potratu, pomáhá při neplodnosti, významný při tvorbě červených krvinek, tedy v prevenci anémie, je součástí nukleových kyselin, podílí se na vzniku mnoha aminokyselin.
Obsaženo v
kapusta – 308%, špenát – 188%, petržel zelená – 169%, hrášek – 41%, pórek – 33%, dýně – 30%, brokolice – 21%, chřest bílý – 19%, rajčata – 17%, fazolové lusky – 14%, paprika červená/zelená/žlutá – 7%, rybíz černý – 5%, růžičková kapusta – 5%, fazole červená – 55%, shiitake – 27%, kukuřice – 18%, bambusové výhonky – 18%, zelí bílé – 9%, borůvky – 9%, hlíva ústřičná – 9%, kedlubna – 9%, mungo klíčky – 9%, květák – 9%, česnek – 9%, petržel – 9%, žampiony – 9%, pastinák – 9%, šupinovka – 9%